ГоловнаПолітика

У США вшанували пам'ять Катерини Гандзюк

"Катя подала гідний приклад, виступаючи проти корупції".

У США вшанували пам'ять Катерини Гандзюк
Фото: Макс Требухов

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки під час церемонії нагородження жінок Міжнародною премією за відвагу вшанували пам'ять херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомила прес-служба посольства США в Києві.

"Сьогодні наші колеги у Вашингтоні вшанували пам'ять Катерини Гандзюк під час церемонії нагородження жінок Міжнародною премією за відвагу. Катя подала гідний приклад, виступаючи проти корупції і працюючи над покращенням життя дітей, переміщених під час війни", - йдеться в повідомленні посольства в фейсбуці.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні. За даними медиків, у неї були опіки 40% шкіри і пошкодження очей.

Після смерті Гандзюк у Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських діячів.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. 11 лютого Генпрокуратура повідомила про підозру в замовленні вбивства Катерини Гандзюк голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram