ГоловнаПолітика

Порошенко назвав терміни проведення аудиту "Укроборонпрому"

Тендер на визначення аудитора може тривати до двох місяців.

Порошенко назвав терміни проведення аудиту "Укроборонпрому"
Фото: president.gov.ua

Аудит "Укроборонпрому" і підприємств-учасників концерну буде проведено до кінця року. Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

Він зазначив, що докладе максимум зусиль, щоб аудит почався якомога швидше.

"Зараз уряд разом з РНБОУ повинні почати процедуру підбору аудитора. Це повинно бути репутабельна міжнародна компанія з відповідним рівнем довіри", - підкреслив президент.

Глава держави припустив, що тендер на визначення аудитора може тривати до двох місяців, а сам "аудит повинен бути завершений в цьому році".

"Крім аудиту, там повинна бути ревізія. І ревізію повинні проводити наші правоохоронні органи. І ревізію повинна проводити наша аудиторська служба, яка проаналізує контракти, яка буде мати доступ, в тому числі і секретних документів, яка буде мати можливість у разі виявлених порушень точно їх усунути і проінформовати про це суспільство", - зазначив Порошенко.

Говорячи про відкритість аудиту президент додав, що якщо аудит буде проведений міжнародною компанією, то аудит буде оприлюднено.

Глава держави підкреслив, що необхідно забезпечити прозорість у державному оборонному замовленні. "Підкреслюю, що це буде новація. Буде повністю вивчений міжнародний досвід, будуть доступні, оприлюднені не тільки обсяги контрактів, але і ціни", - зазначив він.

Президент повідомив також, що вже зараз міністерства і відомства готують законодавчі зміни відповідно до рішень РНБО, які він внесе на розгляд парламенту як невідкладні.

Нагадаємо, в Україні другий тиждень триває скандал навколо "Укроборонпрому" в зв'язку з журналістським розслідуванням про корупцію в оборонній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram