ГоловнаПолітика

З 2014-го щодо порушень в "Укроборонпромі" відкрито майже 500 проваджень, - Луценко

Винесено вироки стосовно 77 осіб.

З 2014-го щодо порушень в "Укроборонпромі" відкрито майже 500 проваджень, - Луценко
Фото: Макс Требухов

З 2014 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено 480 кримінальних проваджень про порушення на підприємствах державного концерну "Укроборонпром".

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні РНБО, передає Радіо Свобода.

"Встановлено збитків на загальну суму понад 350 мільйонів гривень, з яких підтверджено ревізіями та експертизами на суму понад 65 мільйонів гривень, з урахуванням останньої цифри за поточний рік, пов'язаної з тепер уже доволі широко відомою фірмою "Оптімаспецдеталь" - це вже близько 100 мільйонів гривень. У результаті повідомлено про підозру 112 особам, з яких 6 директорів оборонних підприємств, 1 колишній генеральний директор і декілька начальників відділів, інженерів", - заявив генпрокурор на засіданні РНБО.

За словами Луценка, триває досудове розслідування за 150 кримінальними провадженнями, винесено вироки стосовно 77 осіб.

Як повідомляли, на засіданні РНБО президент Петро Порошенко заявив, що ініціює ревізію всіх контрактів "Укроборонпрому", а також запропонував розширити наглядову раду концерну за рахунок міжнародних фахівців з країн-партнерів, які є членами НАТО.

Також РНБО ініціювала часткове розсекречування держоборонзамовлень.

Нагадаємо, в Україні другий тиждень триває скандал навколо "Укроборонпрому" в зв'язку з журналістським розслідуванням про корупцію в оборонній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram