ГоловнаПолітика

Посол України в США закликав Google виправити карти з "російським Кримом"

Раніше Google виправив відображення Криму як української території для користувачів з Росії.

Посол України в США закликав Google виправити карти з "російським Кримом"
Фото: Google Maps

Посол України в США Валерій Чалий закликав американську корпорацію Google Inc. не зображати окупований Крим як частину Російської Федерації.

Про це повідомляє посольство України в США в Facebook.

"Посол України в США Валерій Чалий звернувся до керівництва корпорації Google з приводу виправлення некоректного зображення українського Криму як частини Російської Федерації на деяких картах Google Maps.В офіційному листі Посол відзначив чітку позицію про неприпустимість залучення всесвітньо відомої корпорації і пошукового сервісу Google в інформаційну війну, яку Росія веде в світі, поширюючи дезінформацію, фейки і пропаганду як у випадку з зображенням Криму на картах", - йдеться в повідомленні.

Валерій Чалий зазначив, що ситуація, яка склалася з некоректним зображенням Криму на Google Maps, абсолютно суперечить чіткій і незмінній позиції Адміністрації США, Конгресу США і ООН. Зокрема, в Кримській декларації Держсекретар США Майкл Помпео зазначив, що Сполучені Штати ніколи не визнають спробу Росії анексувати Крим. Посол також відзначив продовження президентом США Дональдом Трампом надзвичайного стану, згідно з яким діють санкції проти РФ у зв'язку з окупацією Криму.

Валерій Чалий також нагадав, що ООН в низці резолюцій Генеральної Асамблеї, зокрема "Територіальна цілісність України", "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і Севастополя (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів" і "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна", чітко визначається статус Криму як території України.

"Представники Google неодноразово відзначали в публічних виступах та інтерв'ю, що політика корпорації Google зосереджена на розвитку інформаційних технологій поза інформаційними війнами. Посольство України в США сподівається, що всесвітньо відома корпорація і надалі буде дотримуватися таких високих стандартів і виправить некоректне зображення території Криму на всіх картах Google Maps відповідно до міжнародних норм і документів, а також офіційної позиції Сполучених Штатів", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше Google почав показувати Крим як російську територію для користувачів з РФ.

Нагадаємо, в кінці січня депутат держдуми РФ Олександр Старовойтов заявив, що Крим на картах Google "висвічується як український". Спікер парламенту В'ячеслав Володін заявив, що це порушує конституцію Росії і запропонував викликати представника Google для пояснень. В підсумку "Гуглу" дали місяць на виправлення.

Росія анексувала Крим в лютому-березні 2014 року після перемоги Революції Гідності в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram