ГоловнаПолітика

Керівнику компанії з розслідування Bihus.info повідомили про підозру

Справа стосується ухилення від сплати податків на 26,6 млн гривень.

Керівнику компанії з розслідування Bihus.info повідомили про підозру
Юрий Луценко
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура повідомила про підозру керівнику компанії "Оптимумспецдеталь" Андрієві Рогозі, який фігурує в розслідуванні Bihus.info про розкрадання в оборонній сфері.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Фейсбуці.

"Як я заявляв раніше, справа ГПУ про кримінальну діяльність "Оптимумспецдеталь" при поставці товарів "Оборонпрому" вийшла на фінал. Після отримання остаточного Акта податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн", - написав генпрокурор.

Він додав, що після експертизи листування Андрія Рогози підозри буде висунуто й іншим фігурантам.

"Принагідно нагадаю, що у цій же справі Рогозі та двом його спільникам - співробітникам СБУ ще в 2018 році було пред'явлене звинувачення в шахрайстві, яке зараз по суті розглядається в Печерському суді. Оцінка дій посадових осіб, директорів держпідприємств і пов'язаних з ними осіб за іншими, корупційними, статтями є винятковою підслідністю НАБУ, яке веде відповідну справу з 2016 року", - зазначив Луценко.

Він також додав, що до 2014 року журналістські розслідування "приводили лише до фіксації фактів для майбутніх проваджень". "Тепер навпаки, гучні журналістські розслідування базуються на матеріалах слідства і лише на деякий час випереджають процесуальні дії правоохоронців", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти "Наших грошей" повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем розкрадання в оборонному комплексі. За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Президент Петро Порошенко звільнив першого заступника секретаря РНБО Гладковського. При цьому він заявив, що звільнення з посади - це "не визнання провини і не вирок".

Гладковський заперечує звинувачення на свою адресу і просить політиків припинити тиск на його сім'ю і на слідство. Державний концерн "Укроборонпром" і Гладковський мають намір подати позов до суду проти журналістів програми "Наші гроші" про захист честі та гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram