ГоловнаПолітика

ГПУ спростувала зв'язок застреленого в Києві чоловіка зі справою "діамантових прокурорів"

Власника ювелірного заводу Сергія Кисельова убили сьогодні в Дніпровському районі столиці.

ГПУ спростувала зв'язок застреленого в Києві чоловіка зі справою "діамантових прокурорів"
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура спростувала інформацію про те, що вбитий у Дніпровському районі Києва Сергій Кисельов пов'язаний зі справою "діамантових прокурорів".

Про це повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Убитий громадянин Кисельов не має процесуального статусу у кримінальному провадженні, яке розслідувала Генпрокуратура. Він не був ні свідком, ні заявником, ні потерпілим у провадженні, яке вже слухається кілька років у суді, де на лаві підсудних перебувають колишні прокурори Корнієць і Шапакін. Нагадаю, що ці прокурори були затримані за підозрою в отриманні хабара в особливо великих розмірах. Відповідно, заява про нібито вбивство головного свідка у справі "діамантових прокурорів" - неправда!" - написав Лисенко у Фейсбуці.

Нагадаємо, сьогодні вдень у Києві невідомий вистрілив у чоловіка в "Мерседесі" і втік з місця події. За словами свідків, стрілець був у формі, схожій на поліцейську. Пізніше з'явилася інформація, що вбитий - головний свідок у справі "діамантових прокурорів" Сергій Кисельов.

Раніше в лютому Генеральна прокуратура України зажадала доступу до внутрішніх документів редакції видання "Новое время" у рамках розслідування публікацій одного з авторів, який писав про корупцію в оборонних закупівлях, зокрема, про дочку "діамантового прокурора" Корнійця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram