ГоловнаПолітика

Застрелений у Києві чоловік виявився свідком у справі "діамантових прокурорів"

Джерела в МВС підтвердили, що загиблий - Сергій Кисельов.

Застрелений у Києві чоловік виявився свідком у справі "діамантових прокурорів"
Фото: Киев Оперативный

Чоловік, якого нині вдень застрелили в Києві, виявився одним зі свідків у справі "діамантових прокурорів". Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела в МВС, загиблий - власник ювелірного заводу Сергій Кисельов.

Інформацію про загиблого опублікував екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, який розслідував справу.

"Убитий Кисельов - людина, яка впізнала свої діаманти (колишній власник заводу ювелірних виробі) в гучній справі "діамантових прокурорів", - написав Сакварелідзе.

"Убитий Кисельов раніше розповідав, як з його заводу разом з діамантами, знайденими під час обшуку в заступника облпрокурора Київської області Корнійця, так само зникло кілька млн USD і десяток кг золота. В показаннях називав прізвища тодішнього заступника генпрокурора і заступника міністра МВС. Так само розповів, що в обмін на те, щоб забути вкрадені під час обшуку готівку і золото, справу проти нього закриють. Тоді так і сталося", - пише Сакварелідзе.

Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько розповів, що Кисельов є потерпілим у справі "діамантових прокурорів".

"2010 року в Кисельова правоохоронці провели обшуки і вилучили коштовності. Згодом ці коштовності "загубилися", - сказав Касько.

У той самий час Касько не зміг ні підтвердити, ні спростувати факт убивства бізнесмена. "Я знаю цю інформацію тільки від журналістів, які мені говорили, що на місці знайдено його документи і номери автомобіля зареєстровано на Кисельова", - додав Касько.

Нагадаємо, сьогодні вдень у Києві невідомий вистрілив у чоловіка в "Мерседесі" і втік з місця події. За словами свідків, стрілець був у формі, схожій на поліцейську.

Раніше в лютому Генеральна прокуратура України зажадала доступу до внутрішніх документів редакції видання "Новое время" в рамках розслідування публікацій одного з авторів, який писав про корупцію в оборонних закупівлях, зокрема про дочку "діамантового прокурора" Корнійця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram