ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає термінового розслідування фактів зловживання в "оборонці"

"Звільнення Гладковського не можна вважати ні визнанням провини, ні визнанням того, що журналістське розслідування - "фейк".

Порошенко вимагає термінового розслідування фактів зловживання в "оборонці"
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко вимагає термінового розслідування оприлюднених журналістами фактів зловживань в оборонній сфері.

Про це заявив голова фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, повідомляють на сайті БПП.

Герасимов підкреслив, що починати розслідування потрібно "вже сьогодні".

"Де НАБУ, де Ситник (директор НАБУ Артем Ситник, - ред.)?! Порошенко діяв як сильний політичний лідер, тому що був звільнений Гладковський (перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, - ред.) і відразу пішло звернення в НАБУ", - сказав він.

На думку голови фракції БПП, звільнення Гладковського не можна вважати ні визнанням провини, ні визнанням того, що журналістське розслідування є "фейком". Разом із тим він підкреслив, що розслідування має проводити НАБУ, "тому що йому довіряють люди і воно нікому не підконтрольне".

"Тому НАБУ має провести термінове розслідування, тому що суспільство повинно знати правду", - додав Герасимов.

Він також зазначив, що під час виборчої кампанії "б'ють" саме по відновленій армії: "Яка є нарешті в країні. І я ненавиджу гадів, які займаються політиканством на державі і політиканством на наших успіхах. І найбільше займаються критикою і політиканством ті, хто цю армію розкрадав і розвалював. І нападають на того, хто цю армію відновив".

Нагадаємо, 25 лютого вийшло розслідування, як державні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якості не перевіряли, й іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток "дерибанили" між учасниками схеми.

26 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого розкрадання майна посадовими особами державного концерну "Укроборонпром".

Порошенко підтримав відсторонення Гладковського і вимагає перевірити інформацію "Наших грошей". Так Порошенко задовольнив подану самим Гладковським заяву про відсторонення його від виконання посадових обов'язків.

Державний концерн "Укроборонпром" і Гладковський мають намір подати позов до суду проти журналістів програми "Наші гроші" про захист честі і гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram