ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" назвав нове розслідування Bihus.Info маніпулятивним і заангажованим

Держконцерн відмовився визнати семиразову переплату за висотоміри.

"Укроборонпром" назвав нове розслідування Bihus.Info маніпулятивним і заангажованим

"Укроборонпром" назвав нове розслідування Bihus.Info про закупівлю висотомірів для Ан-26 маніпулятивним і заангажованим.

Про це йдеться на сайті концерну.

"Інформація про так зване семиразове підвищення ціни на прилади для Ан-26 є некоректною. У договорі з іноземним замовником було передбачено встановлення на два літаки комплектів висотомірів - по три прилади в кожному. Згідно з умовами договору, зазначені прилади повинні були замінити на нові, виготовлені не пізніше за 2015 рік. Українські авіаційні підприємства, до яких зверталися представники концерну, повідомили про відсутність цих висотомірів. Єдиною компанією, яка погодилася доставити ці вироби, було ТОВ "АН-Сервіс", - повідомили в концерні.

Офіційно в Україну такі прилади не імпортували, і звідки вони взялися у ТОВ "АН-Сервіс", в "Укроборонпромі" коментувати не беруться.

"Водночас зазначаємо, що категорично некоректним є твердження журналістів про вартість товарів без повного розуміння ними всіх нюансів формування митної вартості. Про оптимальну ціну закупівлі свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника - РФ, яка є її партнером у Митному союзі і могла запропонувати свою ціну", - заявили в "Укроборонпромі".

Концерн повідомив також, що виконання цього контракту забезпечило роботою кілька тисяч осіб, а його загальна вартість становила близько $6 млн.

Нагадаємо, 4 березня вийшла третя частина розслідування про корупцію в ОПК. У ньому йдеться, що в серпні 2016 року "Укрспецекспорт" (входить в "Укроборонпром") закупив запчастини у ТОВ "АН-Сервіс" - шість висотомірів для ремонту Ан-26 Національної гвардії Казахстану.

Держава заплатила 580 тис. доларів за товар, чиста вартість якого - лише 85 тис. доларів. Журналісти підрахували, що з 460 тис. доларів переплати учасники схеми витратили 160 тис. на переведення в готівку, транзитні фірми та розмитнення за завищеною ціною. Чистий прибуток становив 300 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram