ГоловнаПолітика

В Україну їде заступник держсекретаря США

Девід Гейл обговорить з вищими українськими чиновниками вибори і боротьбу з корупцією.

В Україну їде заступник держсекретаря США
Дэвид Хейл
Фото: ua.usembassy.gov

Заступник Державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл 5-7 березня зустрінеться в Києві з вищими українськими чиновниками.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

"У Києві з 5 по 7 березня заступник держсекретаря США зустрінеться з вищими українськими чиновниками і політичними лідерами, щоб запевнити Київ у незмінній підтримці США суверенітету і територіальної цілісності України і засудити тривалу російську агресію в Україні, включаючи напад 25 листопада в Керченській протоці", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Девід Гейл обговорить майбутні вибори, антикорупційні заходи і питання дотримання прав людини з урядовцями та лідерами громадянського суспільства, а також покладе квіти до Меморіалу Небесної сотні, "щоб вшанувати тих, хто віддав життя за свободу під час Революції гідності".

За день до цього, 4 березня Гейл прибуде до Лондона, повідомляє посольство. Центральними темами зустрічей у Британії стануть Сирія, КНДР, Іран, Венесуела і Росія в річницю авантюрного використання Москвою нервово-паралітичної речовини в Солсбері.

8 березня у Белграді Гейл обговорюватиме питання двосторонніх відносин і повернення до діалогу щодо нормалізації з Косовом. Також під час Сербських переговорів Гейл говоритиме про проблему впливу Росії і Китаю на Західних Балканах.

9 березня у Пріштіні пан Гейл зустрінеться з чиновниками Косова, щоб наголосити на історичній можливості досягти всебічної угоди про нормалізацію з Сербією і пошуків шляхів для вирішення суперечки, додають в посольстві США.

Нагадаємо, спеціальний представник США щодо України Курт Волкер відвідав Україну з 25 лютого по 3 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram