ГоловнаПолітика

Британія закликала Росію звільнити українських моряків

Минуло 100 днів, як Росія захопила 24 українських військових і три кораблі в Чорному морі.

Британія закликала Росію звільнити українських моряків

Великобританія закликає Росію негайно звільнити українських військовополонених моряків, затриманих біля Керченської протоки 25 листопада минулого року, і забезпечити вільний прохід через Керченську протоку в Чорне море.

Про це йдеться в повідомленні посольства Сполученого Королівства в Україні.

"Минуло 100 днів, як Росія захопила 24 українських військових і три кораблі в Чорному морі. Ми закликаємо Росію їх звільнити негайно і забезпечити вільний прохід через Керченську протоку в Чорне море", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні держкордону, заарештували і вивезли з Керчі в Москву. Україна розцінила це як акт військової агресії, а ПАРЄ визнала захоплених моряків військовополоненими.

У грудні секретар РНБО Олександр Турчинов розповів, що Україна запросила міжнародних партнерів взяти участь у проході кораблів ВМС з Чорного моря в Азовське через Керченську протоку. У російському МЗС у відповідь заявили, що це "може погіршити ситуацію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram