ГоловнаПолітика

"Сила людей" вирішила відкликати свого кандидата в президенти

Напередодні Гнап заявив про зняття своєї кандидатури на користь Гриценка.

"Сила людей" вирішила відкликати свого кандидата в президенти
Фото: Макс Левин

З'їзд партії "Сила людей", який відбувається 2 березня в Дніпрі, ухвалив рішення відкликати кандидата на пост президента України Дмитра Гнапа, якого раніше висунула ця політсила.

"Відкликати кандидата від політичної партії "Сила людей" на посаду Президента України і дати йому можливість добровільно відмовитися від подальшого балотування на пост Президента України та зняти свою кандидатуру в термін до 7 березня", - йдеться в рішенні з'їзду.

Водночас "Сила людей" не визначилася, чи підтримуватиме на виборах іншого кандидата.

Напередодні екс-журналіст Дмитро Гнап, який раніше очолював проект журналістських розслідувань "Слідство.інфо", вирішив зняти свою кандидатуру на користь лідера партії "Громадянська позиція"  Анатолія Гриценка.

Нагадаємо, 8 лютого "Сила людей", яка 20 січня висунула кандидатом у президенти Дмитра Гнапа, зажадала від нього зняти свою кандидатуру. Вимога була пов'язана з фінансовим скандалом навколо Гнапа.  2015 року проект "Слідство.Інфо", яким він керував, отримав премію в розмірі 15 тисяч євро. Гнап обіцяв спрямувати гроші на допомогу армії, але передав лише 2 тисячі євро. Майже 4000 євро були використані на поточні витрати "Слідство.Інфо", а решта 9 тисяч євро весь цей час перебували в банківському сейфі Гнапа. Він їх повернув "Слідству" після того, як ця інформація стала публічною.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram