ГоловнаПолітика

Балуха етапують в одну з колоній Твері, де застосовують насильство до ув'язнених, - адвокат

Причину етапування кримського активіста з'ясувати не вдалося.

Балуха етапують в одну з колоній Твері, де застосовують насильство до ув'язнених, - адвокат
Фото: Крым.Реалии

У колоніях загального режиму Тверської області Росії, куди етапують українського активіста Володимира Балуха, застосовують насильство до ув'язнених. Про це розповіла адвокат Балуха Ольга Дінзе, передає Крим.Реалії.

"За моєю інформацією, Балуха етапують в колонію загального режиму Тверської області. Я можу тільки припустити, в яку колонію. Цю інформацію не уточнили. Можливо, це колонія номер 6 загального режиму. У Твері досить жорсткі колонії, які перебувають під адміністрацією і, відповідно, там часті випадки застосування насильства до ув'язнених. Він свій термін буде досиджувати в не дуже хороших умовах", - сказала Дінзе.

За її словами, адвокатам так і не вдалося з'ясувати причину етапування Балуха.

"Причина етапування нам не відома, і ми зможемо дізнатися інформацію від Балуха, коли він прибуде. Інформація може бути побудована на припущеннях: керченська колонія просто хотіла позбутися незручного "в'язня" і, відповідно, перевела його в іншу колонію", - вважає адвокат.

Публічних коментарів ФСВП Росії щодо умов майбутнього утримання Балуха немає.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що Балуха з СІЗО Сімферополя етапували в Краснодар у сусідній Росії "голодним і без речей". Пізніше його етапували з Краснодара в Армавір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram