ГоловнаПолітика

Кернес обізвав учасників пікету проти тарифів на проїзд "дебілами"

У Харкові тривають скандали навколо подорожчання проїзду.

Кернес обізвав учасників пікету проти тарифів на проїзд "дебілами"
Фото: UA:Харьков

Мер Харкова Геннадій Кернес обізвав учасників пікету проти тарифів на проїзд "буйно-гучними дебілами".

Як повідомляє NewsRoom, на сесію міськради прийшли близько 20 громадян, незадоволених підвищенням тарифів у метрополітені, трамваях і тролейбусах. Учасники акції скандували "Кернеса у відставку!", вимагали виконувати рішення Харківського окружного адміністративного суду, а також розвісили в залі плакати. Мітингувальники також попросили градоначальника надати слово депутату Верховної Ради Віталію Купрію, на що мер відреагував реплікою.

"Шановні депутати! Хто хоче дати слово ось цим буйно-гучним дебилам, прошу проголосувати", - звернувся Кернес до міськради, після чого більшість проголосувала проти виступу Купрія.

Питання про підвищення вартості проїзду було внесено до порядку сьогоднішньої сесії.

Нагадаємо, 6 лютого виконком Харківської міськради затвердив збільшення вартості проїзду в тролейбусах і трамваях з 4 до 6 гривень, а також у метро з 5 до 8 гривень. Представники "Харківського антикорупційного центру" подали позов до виконкому міськради з вимогою скасувати подорожчання проїзду. На думку позивачів, підставою для скасування рішень про підвищення вартості проїзду є порушення процедури прийняття регуляторних актів (зокрема, не було опубліковано аналізу регуляторного впливу), а також те, що рішення виконкому підписав не мер Геннадій Кернес, а секретар Харківської міськради Олександр Новак.

Суд постановив повернути старий тариф, але виконком Харківської міськради 20 лютого прийняв нове рішення про підвищення вартості проїзду в метрополітені та наземному електротранспорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram