ГоловнаПолітика

Адвокати Януковича подали на вирок п'ять апеляцій

Документи передадуть в апеляційний суд до кінця тижня.

Адвокати Януковича подали на вирок п'ять апеляцій
Адвокаты Януковича
Фото: РБК

Захист колишнього президента Віктора Януковича, засудженого до 13 років в'язниці, подав 5 апеляцій на вирок. Про це сьогодні повідомила прес-служба Оболонського районного суду Києва.

"Оболонський районний суд Києва повідомляє, що на 25.02.2019 (останній день оскарження вироку) у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича захисники обвинуваченого подали в суд 5 апеляційних скарг", - сказано в повідомленні.

Апеляції подали:

  • приватний адвокат Олександр Байдик (просить змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази і обставини),
  • приватний адвокат Олександр Горошинський (просить скасувати вирок, а кримінальне провадження щодо Януковича закрити),
  • приватні адвокати Адріана Фазекош і Богдан Біленко (просять скасувати вирок і призначити новий судовий розгляд у суді першої інстанції),
  • приватні адвокати Віталій Сердюк і Ігор Федоренко (просять апеляційний суд додатково допитати 48 свідків, вирок скасувати, а кримінальне провадження щодо Януковича закрити і скасувати арешти на його майно),
  • державний адвокат Юрій Рябовол, який просить скасувати вирок і виправдати Януковича.

У цілому апеляційні скарги викладено на 478 сторінках.

Крім того, захисник Байдик звернувся до суду із заявами про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку. Зокрема, захисник просить Оболонський районний суд Києва виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом'якшує покарання Януковичу, а саме вчинення ним злочинів під впливом влади Російської Федерації.

Усі апеляції будуть передані в Київський апеляційний суд щонайпізніше 1 березня.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд Києва заочно засудив колишнього президента Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі. Януковича визнано винним за ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу. Екс-президента виправдано за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram