ГоловнаПолітика

Гладковський і "Укроборонпром" судитимуться з журналістами Bihus.info

Журналісти опублікували першу частину розслідування розкрадань в оборонній сфері.

Гладковський і "Укроборонпром" судитимуться з журналістами Bihus.info
Андрей Рогоза, Виталий Жуков и Игорь Гладковский

Державний концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський подадуть позов проти журналістів програми "Наші гроші". Про це в парламенті заявила представниця президента Ірина Луценко.

"Наскільки мені відомо, "Укроборонпром" і Олег Гладковський судитимуться з журналістами. Щоб вони або перепросили, або надали неспростовні докази", - сказала Луценко.

"Бо складається дивна ситуація. Тільки-но ми почали говорити про розкрадання в армії попередніх років, одразу з'являється якась історія з 2015 року і скидається перед виборами", - додала представниця президента.

За її словами, факти з розслідування "Наших грошей" були основою для кримінальної справи, яку розслідували НАБУ і САП ще 2015 року, але жодних результатів, жодних фактів чи підозрюваних названо не було.

Нагадаємо, журналісти "Наших грошей" повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем розкрадання в оборонному комплексі. За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом з партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram