ГоловнаПолітика

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" звинуватили у спробі захоплення влади

У Бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір" проходять вісім осіб.

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" звинуватили у спробі захоплення влади
Фото: EPA/UPG

У Криму слідство ФСБ Росії пред'явило вісьмом фігурантам другої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" додаткове звинувачення в підготовці до насильницького захоплення влади.

Про це Крим.Реалії розповів адвокат Сергій Легостов.

"Сьогодні на слідчих заходах нас ознайомили з постановою про порушення ще однієї справи за статтею 278 кримінального кодексу Росії (насильницьке захоплення влади або насильницьке утримання влади - ред.). Додаткове обвинувачення - це спроба посилити обвинувачення і відійти трохи від класичних звинувачень в участі у Хізб ут-Тахрір, з урахуванням того, що громадськість веде активну дискусію про те, що ця організація визнана терористичною абсолютно необґрунтовано", - розповів Легостов.

Адвокат одного з фігурантів цієї справи Сейрана Салієва, Маммет Мамбетов зазначає, що його підзахисний тепер "рекордсмен", оскільки нещодавно йому додали ще одну статтю - 205.2 Кримінального кодексу Росії (пропаганда тероризму).

У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Белялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов. ФСБ Росії інкримінує їм участь у забороненій в Росії і анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

21 травня 2018 року в Криму були затримані координатор "Кримської солідарності" Сервер Мустафаєв і кримський татарин, мусульманин Едем Смаїлов. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської "справи" Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram