ГоловнаПолітика

Надто "веселі" президентські вибори можуть обернутися для держави тяжкими наслідками, - Яценюк

Лідер "Народного фронту" виступив на Форумі безпеки.

Арсеній Яценюк
Фото: nfront.org.ua
Арсеній Яценюк

"Багатьом здається, що політика - це хобі. Іншим, що політика - це шоу. Усі хочуть повеселитися на президентських виборах. Наслідки надто дорогі і високі для держави", - сказав лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, відкриваючи 7-й Київський безпековий форум для молоді.

Він підкреслив, що проблема Брекзиту, яку досі не вирішено, завдала "дуже серйозного удару по зразковому проекту європейської єдності після Другої світової війни". Навівши як приклад результати останніх виборів у багатьох країнах-членах ЄС, лідер "Народного фронту" підкреслив, що зараз у світі набирає обертів тенденція "антиістеблішменту" - "тенденція проти політичного класу як такого".

"Глобальний анархізм - це коли в порядку денному з'являється питання: держава не потрібна. Право - це дуже відносна категорія. Суди? Ми самі будемо судити. Функції у сфері безпеки? Ми самі справимося з цим. Демократія як така? А що це таке - демократія? Ми зібралися, тисяча людей - ми і є демократія. А як же з виборами, з представницькою демократією?" - сказав Яценюк.

"Політика є професією, а державна діяльність - це топ цієї професії", - сказав Яценюк.

Київський безпековий форум для молоді, організований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", - це платформа для обговорення молодими експертами актуальних питань міжнародних відносин і зовнішньої політики України. Мета форуму - посилення ролі нового покоління експертів, покращення їх уміння брати участь у процесі аналізу і розвитку.

Під час нинішнього дводенного Форуму представники всіх регіонів України, а також молоді фахівці з Грузії, Німеччини та Польщі обговорюватимуть сучасні виклики для міжнародних організацій (ЄС, НАТО, ОБСЄ, ООН, РЄ). Згодом учасники представлять альтернативний погляд на діяльність цих організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram