ГоловнаПолітика

Мосміськсуд залишив під арештом 20 українських моряків

Клопотання адвокатів про долучення резолюції ПАРЄ суд задовольнив.

Мосміськсуд залишив під арештом 20 українських моряків
Фото: EPA/UPG

Московський міський суд розглянув апеляційні скарги захисту ще чотирьох українських військовополонених моряків. 20 лютого суд визнав законним продовження терміну арешту для Андрія Артеменка, Андрія Ейдера, Василя Сороки та Олега Мельничука. Так, моряки будуть під вартою до кінця квітня.

Про це повідомив координатор адвокатів моряків Микола Полозов.

Загалом суд відхилив вже 20 апеляцій.

"Засідання проходило в закритому режимі за клопотанням слідства ФСБ. Під час засідання суд задовольнив клопотання адвокатів про долучення резолюції ПАРЄ", - зазначив адвокат.

Дата нового розгляду п'ятої четвірки військовополонених, чиї справи були зняті з розгляду через неналежно підготовлений переклад процесуальних документів українською мовою, ще не призначена, додав він.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перевели до Москви, де арешт продовжили до кінця квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram