ГоловнаПолітика

Генпрокуратура встановила 66 підозрюваних у справі про вбивства на Євромайдані

46 підозрюваних переховуються в Росії.

Генеральна прокуратура встановила 66 підозрюваних у вбивствах активістів Євромайдану, 46 із яких втекли в Росію. Про це написав генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні, в день 5-ї річниці кривавих подій, я можу твердо сказати: слідство встановило не тільки 66 осіб виконавців, підозрюваних у вбивствах (з них 46 утекли в РФ, решта - під вартою), ГПУ цього року фактично завершила слідство щодо тих, хто віддав злочинні накази, що призвели до вбивств і поранень на Майдані", - написав Луценко.

Генпрокурор додав, що комісія експертів і залучених фахівців на підставі 988 томів матеріалів слідства ухвалила висновки, що загибель і поранення учасників мирних зібрань на Майдані в прямому причинно-наслідковому зв'язку з рішеннями і діями екс-президента Віктора Януковича, екс-голови СБУ Олександра Якименка та його підлеглих, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його підлеглих, екс-міністра оборони Павла Лебедєва, екс-начальника Генштабу Володимира Замани.

Нагадаємо, 1 лютого Генпрокуратура повідомила про завершення розслідування про розстріли на Майдані.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, найбільше - 20 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram