ГоловнаПолітика

На Мангера в Херсоні наділи електронний браслет

Раніше повідомлялося, що в Херсоні немає браслетів для відпущених під заставу.

На Мангера в Херсоні наділи електронний браслет
Фото: LB.ua

Поліція вдягнула електронний браслет на голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомив спікер Національної поліції Ярослав Тракало.

"Відповідно до постанови суду, що надійшла в поліцію Херсонської області, цей громадянин (Мангер) відпущений під заставу з обов'язковим носінням електронного засобу контролю. У суботу в присутності слідчого такий електронний браслет був на нього надітий", - повідомив Тракало.

Мангеру дозволено пересуватися тільки в межах міста Херсон, а виїзд з нього можливий лише з дозволу слідчого Служби безпеки України, який проводить досудове розслідування у справі, фігурантом якої є Мангер.

Раніше сьогодні вдень адвокат Дмитро Ільченко повідомив, що Мангер здав закордонний паспорт, але залишається без електронного браслета через його відсутність у Херсоні.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також заперечує свою причетність.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради батько Катерини Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Мангер, у свою чергу, спростував звинувачення Гандзюка, а в суді заявив, що побоюється за своє життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram