ГоловнаПолітика

Порошенко підписав зміни до Конституції про прагнення України увійти в ЄС і НАТО

Закон набуде чинності наступного дня після його опублікування.

Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко підписав закон про закріплення в Конституції повноважень Верховної Ради, президента і Кабінету Міністрів для реалізації стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Європейському Союзі і НАТО, а також про виключення з Основного закону можливості оренди іноземною державою військових баз в Україні.

Він підписав закон під час спеціального засідання Ради, присвяченого п'ятій річниці з початку збройної агресії Росії проти України.

"Деякі зрадофіли бігають по ефірах і кажуть: ніколи Україну не приймуть у Євросоюз, ніколи вона не буде членом НАТО. Друзі мої, і приймуть, і буде", - сказав Порошенко, виступаючи з трибуни парламенту.

Фото: Макс Требухов

"Свою стратегічну місію бачу в тому, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції. Не пізніше 2020 року подати заявку на членство в Євросоюзі і отримати план дій щодо членства в НАТО", - додав голова держави.

Закон набуде чинності наступного дня після його опублікування.

Нагадаємо, 22 листопада минулого року Рада проголосувала за те, щоб прописати в Конституції курс країни на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО, а також виключити з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram