ГоловнаПолітика

Туск порадив українцям не пересваритися через вибори

"Внутрішні конфлікти в наших країнах - найкращий подарунок для тієї, третьої сторони".

Фото: Макс Требухов

Президент Європейської ради Дональд Туск узяв участь у спеціальному засіданні Верховної Ради, присвяченому п'ятій річниці початку російської агресії. Він виступив перед присутніми з великою промовою українською мовою, під час якої дав Україні п'ять порад.

Перша з них - не пересваритися через вибори. "Не заподійте одне одному надмірної шкоди на найближчих виборах. Ваша історія, як і історія мого народу, свідчить, що внутрішні конфлікти в наших країнах - найкращий подарунок для тієї, третьої сторони. Також пам'ятайте, що ваші опоненти в Європі чекають на будь-який привід, щоб зіпсувати нинішню солідарність між Брюсселем і Києвом, а різкий конфлікт між вами може стати саме таким приводом", - сказав президент Євроради.

Фото: Макс Требухов

Друга порада від Туска - уникнути спокус "радикального націоналізму та популізму".

"Третя порада - не слухати тих сусідів і тих європейських політиків, які хочуть усіх переконати, що демократія, заснована на свободі, правах людини, повазі до меншин, свободі думки і слова, - це пережиток минулого, а зараз час авторитарної демократії", - заявив він.

Четверта порада - будувати в Україні доброчесну державу і боротися з корупцією. "Чесність і прозорість влади потрібні не тому, що це вимога Європейського Союзу, а тому, що цього потребують ваші громадяни", - заявив Туск, попросивши Україну не відмовлятися від реформ, незважаючи на їх болючість.

Фото: Макс Требухов

"П'ята і остання порада - повірте в молодь", - сказав президент Євроради.

Нагадаємо, п'ять років тому, 20 лютого 2014 року, російський спецназ почав операцію захоплення Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram