ГоловнаПолітика

Рада ЄС схвалила "азовський" пакет санкцій проти Росії

Технічний процес затвердження рішення займе декілька днів.

Рада ЄС схвалила "азовський" пакет санкцій проти Росії
Константин Елисеев
Фото: пресс-служба президента

Рада міністрів закордонних справ Європейського Союзу схвалила "азовський" пакет санкцій проти Росії за атаку на кораблі та захоплення українських моряків у районі Керченської протоки.

Про це повідомив заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якраз наша участь у конференції (в Мюнхенській конференції з безпеки, - ред.) збіглася з тим, що ЄС готувався до засідання Ради міністрів ЄС, яке сьогодні відбулося. І я хотів би сказати, що нарешті ЄС після певної паузи прийняв важливе рішення про пакет санкцій, так званий "азовський" пакет", - повідомив Єлісєєв на брифінгу в Києві.

Раніше голова МЗС Данії Андерс Самюельсен заявив, що ЄС досяг політичних домовленостей ввести так звані "азовські" санкції проти РФ, технічний процес затвердження рішення займе декілька днів.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що на засіданні голів МЗС ЄС 18 лютого буде прийнято рішення про введення персональних санкцій проти РФ за агресію в районі Керченської протоки. Напередодні в ЄС узгодили санкції проти вісьмох росіян через інцидент з українськими моряками - це можуть бути військові, причетні до акту агресії, або судді, які обирали запобіжний захід українцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram