ГоловнаПолітика

Геращенко звинуватила Карпачову в підіграванні Кремлю

"Гібридна війна - це коли РФ використовує гібридного "омбудсмена".  

Геращенко звинуватила Карпачову в підіграванні Кремлю
Нина Карпачева (справа) и российский омбудсмен Татьяна Москалькова
Фото: ombudsmanrf.org

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що Росія використовує колишнього омбудсмена України Ніну Карпачову в гібридній війні проти України.

Таким чином вона прокоментувала відвідування Карпачовою як "незалежним міжнародним експертом" трьох українських моряків у СІЗО "Лефортово".

"Виявляється, ФСБ і російська генеральша-омбудсмен [Москалькова] допустили в СІЗО до ув'язнених якусь Ніну Карпачову. А офіційного й повноважного українського уповноваженого з прав людини Людмилу Денісову, незважаючи на всі її зусилля та наполегливість нашого МЗС, так і не допустили відвідати моряків і навіть у суд на всі слухання", - написала Геращенко у фейсбуці.

"Гібридна війна - це коли РФ використовує гібридного "омбудсмена", обтрушує від пилу Януковича, котрий заявляє, якщо Порошенко його попросить, то він готовий просити Путіна про заручників. Замість Денісової - Карпачова, замість Порошенка - Янукович, РФ дістає із схованок різних персонажів, які підіграють кремлівській платівці про "нелегітимність української влади", - додала вона.

Нагадаємо, що Карпачова була омбудсменом України 14 років у період з 1998 по 2012 роки. Потім її змінила Валерія Лутковська, яку своєю чергою 2018 року змінила Людмила Денісова.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram