ГоловнаПолітика

Труханов анулював свій російський паспорт через суд в 2017 році

Мер Одеси стверджує, що про свій паспорт РФ він дізнався з Інтернету.

Труханов анулював свій російський паспорт через суд в 2017 році
Мэр Одессы Геннадий Труханов
Фото: Макс Левин

Мер Одеси Геннадій Труханов у 2017 році через російський суд анулював свій паспорт громадянина РФ.

Відповідне рішення 13 вересня 2017 року ухвалив Сергієво-Посадський міський суд Московської області, повідомляє УП.

За позовом Труханова суд визнав незаконними рішення про видавання йому російських паспортів і недійсними самі документи. Мер Одеси заявив суду, що має громадянство України і нібито ніколи не звертався за російським.

Він каже, що про свій паспорт РФ дізнався з мережі Інтернет, ініціював перевірку і виявив, що на його ім'я був виданий паспорт, який пізніше двічі замінювали.

Російське МВС визнало, що перший документ Труханову видали безпідставно, а отже, і всі наступні процедури не були законними.

"Наявність паспорта громадянина РФ порушує права і законні інтереси Труханова Г. Л., як громадянина України, що обіймає посаду мера Одеси", - наполягав представник чиновника.

Суд встановив, що паспорт Труханову видали на основі паспорта СРСР, водночас громадянином Росії він не є, на її території не зареєстрований.

За інформацією Думской, раніше під час засідання суду за обвинуваченням Труханова прокурор повідомив, що людині, чиї паспортні дані збігаються з даними одеського мера, видавали паспорти в Росії, і документи були анульовані через порушення процедури.

Перший свій паспорт ця людина отримала в 2002 році в Дагестані, другий - в 2003-му в місті Сергієв Посад Московської області. У 2011-му він звернувся з проханням замінити перший документ у зв'язку з досягненням 45 років.

"Чи є однією особою ці громадяни - мер Одеси, людина, яка отримала паспорт у 2002-му, і людина, що стала громадянином РФ у 2003-му, - ми стверджувати зі стовідсотковою впевненістю, звичайно, не можемо, але всі їхні дані повністю збігаються. І ми вважаємо, що це не просто збіг", - заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, в грудні суд Одеси почав розглядати по суті справи мера міста Геннадія Труханова та посадових осіб одеської міськради, яких звинувачують у заволодінні 185 млн гривень. Фігуранти відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram