ГоловнаПолітика

Зеленський, Порошенко і Тимошенко лідирують у президентських перегонах

У другому турі Порошенко програє і Тимошенко, і Зеленському.

Зеленський, Порошенко і Тимошенко лідирують у президентських перегонах

Понад чверть українців (26,9%), які братимуть участь у голосуванні на президентських виборах 31 березня, мають намір підтримати шоумена Володимира Зеленського, за ним у рейтингу йдуть нинішній голова держави Петро Порошенко (17,7%) і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (15,8%).

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, в першому турі серед респондентів, які вирішили, що підуть на вибори, 9,8% готові підтримати члена "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка, 6,6% - лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 6,1% - лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Серед усіх опитаних за Зеленського проголосували б 16,4%, за Порошенка - 10,8%, а за Тимошенко - 9,6%. При цьому 27% респондентів сказали, що ще не визначилися з вибором.

У Зеленського найвища підтримка на півдні і сході України (близько третини виборців), на заході і на Донбасі його підтримує майже однакова кількість виборців (22,4% і 22,5%), а в центрі - чверть опитаних.

Порошенко має найвищу підтримку на заході і в центрі України (26,7% і 20,1% відповідно). На Донбасі його підтримують 11,3% виборців, а на півдні і сході - 8,3% і 8,7% відповідно.

У Тимошенко найвищий рейтинг на сході країни (19,2%), в західних і південних регіонах її підтримує по 14,8%, а в центрі - 17,3% респондентів. При цьому найнижча підтримка на Донбасі - 2,8%.

Антирейтинг очолює також Порошенко (40,8%), після нього йде Тимошенко (25,2%), Бойко (16,8%), Ляшко (15,1%). У Зеленського антирейтинг - 10,8%.

Найвищі шанси стати наступним президентом України, на думку 17,8% опитаних, у Порошенка, 16,8% вважають, що у Тимошенко, а 13,7% такі шанси бачить у Зеленського. При цьому 43,2% не змогли або відмовилися відповісти на це питання.

У другому турі, згідно з опитуванням, Порошенко програє Тимошенко і Зеленському, який, своєю чергою, перемагає Тимошенко.

Опитування не проводили в окупованому Криму, а в Донецькій і Луганській областях його проводили тільки на території, підконтрольній українській владі. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Нагадаємо, другий тур президентських виборів в Україні пройде у квітні 2019 року, якщо жоден з кандидатів на виборах 31 березня не набере 50% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram