ГоловнаПолітика

Москалькова підтвердила, що українським морякам потрібна медична допомога

Російський омбудсмен відвідала поранених військовополонених у "Лефортово".

Москалькова підтвердила, що українським морякам потрібна медична допомога
Татьяна Москалькова

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідала українських полонених моряків у СІЗО "Лефортово" і переконалася в необхідності надання трьом із них медичної допомоги. Про це написала український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці в Фейсбуці.

За її словами, Москалькова підтвердила, що Андрію Ейдеру, Андрію Артеменку та Василю Сороці дійсно потрібна медична допомога.

"Усі мої листи і звернення не були марними і сподіваюся, що РФ прийме рішення відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Хлопці повинні пройти додаткове медичне обстеження та, згідно з Третьою Женевською конвенцією "Про поводження з військовополоненими", їх повинні відправити на лікування в третю (нейтральну) країну", - написала Денісова.

За словами російського омбудсмена Москалькової, стан поранених українських моряків задовільний, але підтверджень цих слів вона не надала.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. Моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перемістили в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram