ГоловнаПолітика

Мангер: напад на Гандзюк замовив генерал СБУ

Голова Херсонської облради не визнає провину.

Мангер: напад на Гандзюк замовив генерал СБУ
Фото: LB.ua

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого слідство вважає замовником убивства Катерини Гандзюк, під час судового засідання звинуватив у цьому генерала СБУ Данила Доценка.

"Мені відомо, що Катерина співпрацювала зі Службою безпеки України і перебувала в прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка. Заявляю, що в особистій бесіді Данило Доценко неодноразово повідомляв мені про свою особисту ненависть до партії "Батьківщина" і нашого лідера Юлії Тимошенко і що він зробить усе, щоб знищити "Батьківщину" на території Херсонської області", - заявив Мангер.

Він сказав, що у Доценко конфліктував з Національною поліцією через корупційні схеми вирубки лісу.

"Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гандзюк, щоб дискредитувати органи поліції", - заявив голова Херсонської облради.

Мангер також заявив, що переживає за своє життя. "Живим я слідству сьогодні не потрібен. Це все придумано. Я офіційно заявляю, що не збираюся скоїти самогубство і якщо зі мною щось трапиться, прошу вважати це вбивством", - заявив він.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також спростовує свою причетність.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради її батько Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram