ГоловнаПолітика

ГПУ закликала не подавати тисячі запитів на зняття недоторканності з Мосійчука

"Для вас це звичайний флешмоб, для нас - необхідність опрацювати понад 3 тис. запитів і відповісти на них".

ГПУ закликала не подавати тисячі запитів на зняття недоторканності з Мосійчука
Спикер ГПУ Андрей Лысенко
Фото: стопкадр youtube

Генеральна прокуратура закликає прихильників в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун не брати участь у флешмобі "Подай запит до Генпрокуратури про зняття недоторканності з Мосійчука".

Про це написав спікер ГПУ Андрій Лисенко у Фейсбуці.

"Нещодавно був організований флешмоб "Подай запит до ГПУ про зняття недоторканності з Мосійчука". Скажемо прямо: для вас це звичайний флешмоб, для нас - необхідність опрацювати понад 3 тис. запитів і відповісти на них протягом п'яти днів. Не варто пояснювати, що це майже неможливо фізично", - пояснив Лисенко.

Він також наголосив, що від кількості листів на пошті ГПУ "депутатська недоторканність з нардепа не впаде".

Лисенко також нагадав, що з Мосійчука вже знімали недоторканність, однак суд скасував це рішення. Кримінальне провадження проти нардепа передавали в НАБУ, а потім у Нацполіцію.

"Зараз розглядається можливість визначення підслідності у кримінальному провадженні слідчими Державного бюро розслідувань згідно з ч. 4 ст. 216 КПК України", - додав Лисенко.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Рішення було ухвалено як забезпечувальний захід за позовом Мосійчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram