ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявила про підкуп владою виборців від імені Тимошенко

"Ми хочемо нагадати, що це є порушенням, яке карається законом".

"Батьківщина" заявила про підкуп владою виборців від імені Тимошенко
Фото: Макс Левин

Партія «Батьківщина» заявляє, що влада від імені її штабу масово пропонує громадянам по 500 гривень за підтримку Юлії Тимошенко. Відповідні випадки фальшивих телефонних пропозицій зафіксувала служба безпеки партії «Батьківщина» в усіх регіонах України.

"Людям дзвонять на особисті номери, представляються працівниками штабу партії та пропонують їм голосувати за Юлію Тимошенко. У разі згоди обіцяють заплатити 500 грн частинами – до і після голосування. За кожну загітовану людину, яка надасть паспортні дані, теж пропонують винагороду", - йдеться в заяві "Батьківщини".

У партії заявляють, що масовий обдзвін людей відбувається з телефонних номерів, які належать колекторській компанії, що вже тривалий час проводить різноманітні соціологічні опитування на замовлення БПП «Солідарність».

Крім того, інтернет-департамент партії «Батьківщина» фіксує схожі дії опонентів у соціальних мережах. За пости з підтримкою Юлії Тимошенко у Фейсбук та Інстаграм невідомі провокатори обіцяють гроші та сувенірну продукцію.

Хвиля таких провокацій почалася після того, як демократичні кандидати в президенти – Юлія Тимошенко, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко та інші – публічно підписали Меморандум про чесні вибори в ефірі каналу «1+1». Підписанти заявили, що команда Порошенка розгорнула цілу мережу підкупу виборців по всій країні, а кілька авторитетних ЗМІ надрукували матеріали з фактажем, який підтвердив, що Порошенко хоче купити українців, щоб залишитися при владі.

«Батьківщина» акцентує, що "будь-які пропозиції винагороди за підтримку Юлії Тимошенко є фальшивкою та провокацією, організованою владою".

За нашою інформацією, масштабними фальсифікаціями проти Юлії Тимошенко та мережею підкупу виборців у штабі чинного президента займається народний депутат Сергій Березенко. Відповідальним за фальсифікацію соціологічних даних є народний депутат Ігор Гринів, який є власником соціологічної компанії «Социс». А контролює це все особисто Петро Порошенко.

Ми хочемо нагадати їм, а також всім українцям, які беруть участь у фальсифікаціях, що це є порушенням, яке карається законом. За злочини доведеться відповідати всім, хто так чи інакше долучиться до спотворення волевиявлення громадян.

Команда Юлії Тимошенко вміє вигравати вибори чесно і закликає інших кандидатів чинити так само.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram