ГоловнаПолітика

НАБУ не буде розслідувати скаргу на узурпацію влади Порошенком під час введення воєнного стану

Солом'янський суд відмовився зобов'язати НАБУ відкрити кримінальне провадження.

НАБУ не буде розслідувати скаргу на узурпацію влади Порошенком під час введення воєнного стану
Президент Порошенко в Раде во время голосования за введение военного положения
Фото: Макс Левин

Солом'янський районний суд Києва відмовився зобов'язати Національне антикорупційне бюро відкрити провадження за фактом захоплення влади Президентом Петром Порошенком і секретарем РНБО Олександром Турчиновим через введення воєнного стану. Про це йдеться в матеріалах суду.

Зі скаргою на бездіяльність НАБУ щодо внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального злочину Порошенком і Турчиновим у суд звернувся один із депутатів Верховної Ради. Імені позивача не називають.

Заяву про вчинення кримінальних злочинів обґрунтовано, зокрема, тим, що 26.11.2018 р. Президент звернувся до Верховної Ради з пропозицією про введення воєнного стану в Україні. Зверненню передувало рішення РНБО про введення воєнного стану на 60 діб для створення умов для відсічі збройної агресії і забезпечення національної безпеки, усунення загроз незалежності та територіальної цілісності України.

Суд дійшов висновку, що підстав для відкриття провадження не було, оскільки в скарзі не було наведено достатніх об'єктивних даних і конкретних фактів, які можуть свідчити про вчинення Порошенком і Турчиновим кримінального злочину.

Нагадаємо, воєнний стан діяв упродовж 30 днів (з 26 листопада по 26 грудня 2018 року) в 10 областях України, що межують з Росією, Придністров'ям, Чорним і Азовським морями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram