ГоловнаПолітика

Заступник держсекретаря США зазначила роль МВС у забезпеченні чесних виборів в Україні

Аваков провів зустріч з Кірстен Медісон.

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч із заступником державного секретаря Сполучених Штатів Кірстен Медісон.

Американська сторона наголосила на важливій ролі МВС у забезпеченні прозорих і чесних виборів в Україні, повідомив Арсен Аваков.

"Із заступником держсекретаря США Кірстен Медісон обговорили залучення наших партнерів до мотиваційної іпотечно програми МВС в частині адміністрування. Американська сторона наголосила на важливій ролі МВС у забезпеченні прозорих і чесних виборів в Україні", - написав він у твіттері.

Прес-служба МВС уточнює, що США підтримали програму МВС України щодо забезпечення житлом поліцейських і рятувальників на умовах лізингу, що сприятиме входженню в цю програму міжнародних фінансових інститутів.

"Сьогодні ми говорили про розвиток і підтримку першої мотиваційної програми МВС щодо забезпечення житлом поліцейських і рятувальників на основі пільгового кредитування. Ми отримали підтримку зі структурних механізмів здійснення цієї програми, яка стосується близько 200 тис. осіб, і взаємодії з міжнародними фінансовими інститутами", - сказав Арсен Аваков під час зустрічі з заступником держсекретаря США - керівником Бюро з міжнародних питань, пов'язаних з наркотиками і правоохоронною діяльністю, Кірстен Медісон у Вашингтоні.

За його словами, підтримка Державного департаменту США сприятиме входженню в програму забезпечення житлом поліцейських і рятувальників міжнародних фінансових інститутів.

"Ми говоримо про участь INL у формуванні цієї програми із залученням міжнародних фінансових інститутів. Зараз ми залучили в цю програму близько 340 млн євро і 2 млрд грн, які є в бюджеті. У березні, я думаю, ми побачимо перші договори поліцейських і рятувальників. Важливо, коли разом з нами є серйозні партнери, тоді міжнародні фінансові інститути, такі як Міжнародний банк, Банк реконструкції і розвитку увійдуть в цей процес. Тут методологія прописана детально і це буде легко", - зазначив міністр.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням кібербезпеки.

"Крім цього ми обговорили розвиток програм "Нове обличчя кордону", КОРД, Академія патрульної поліції і нові поліцейські ділянки в селищах", - додав Аваков.

Раніше повідомлялося, що системою лізингу на  купівлю житла на першому етапі зможуть скористатися 4 тисячі рятувальників і поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram