ГоловнаПолітика

Російські військові перемістили і замаскували захоплені українські катери

"Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу" закриті російськими катерами і з моря, і з берега.

Російські військові перемістили і замаскували захоплені українські катери
Фото: МинВОТ

Російські військові в Керчі перемістили українські військові катери "Нікополь" (P176) і "Бердянськ" (U175), захоплені ФСБ біля берегів Криму і замаскували їх. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Раніше українські катери перебували в кінці причальної стінки в акваторії "Генмола" в Керчі, на території, контрольованій прикордонною службою ФСБ Росії. Станом на понеділок 11 лютого українські катери на колишньому місці відсутні.

Захоплені катери перемістили ближче до берега, їх накрили маскувальною сіткою і закрили з боку моря російськими військовими катерами.

Тут же перебуває захоплений український буксир "Яни Капу" (А947), який супроводжував катери. З берега "Яни Капу" закривають російські військові катери, проте частково видно номер буксира.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три плавзасоби ВМС України – катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

Російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі. Всіх українських військовослужбовців вивезли з Криму в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram