ГоловнаПолітика

Депутати з ТСК у справі Гандзюк пропонують продовжити роботу комісії до травня

Проект постанови зареєстровано у Верховній Раді.

Депутати з ТСК у справі Гандзюк пропонують продовжити роботу комісії до травня
Фото: Макс Левин

17 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії Ради з розслідування нападу на активістку Катерину Гандзюк та інших активістів до 14 травня 2019 року. Про це йдеться в проекті постанови №10020, зареєстрованому в Раді 7 лютого.

Для подальшого розслідування відомостей про напад на Гандзюк та інших активістів запропоновано продовжити роботу комісії на 3 місяці.

Проект постанови рекомендує Генпрокуратурі вжити заходів реагування за фактами у звіті ТСК, посилити нагляд за дотриманням законності в роботі Нацполіції, своєчасно реагувати на всі випадки порушень закону та вживати заходи в разі невиконання приписів прокурора, а також перевіряти можливі правопорушення зі скарг, звернень з будь-яких джерел.

Також ТСК має намір рекомендувати Раді вирішити питання про законодавче забезпечення посилення гарантій незалежності судового експерта та належного забезпечення здійснення судово-експертної діяльності, комітету парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - розробити і внести на розгляд законопроект про встановлення за погрозу або насильство проти журналіста за попередньою змовою групою осіб покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Авторами проекту постанови є голова ТСК, депутат Ради Борислав Береза (позафракційний) і члени комісії.

Нагадаємо, сьогодні вранці Генеральна прокуратура повідомила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram