ГоловнаПолітика

Проти Синіцина порушили справу через збір персональних даних про поліцейських

Інформацію про кримінальне провадження опублікував сам волонтер.

Проти Синіцина порушили справу через збір персональних даних про поліцейських
В Киеве перед митингом Тимошенко полиция задержала группу активистов
Фото: Нацполиция Киева

Волонтер, колишній член комісії з переатестації поліцейських Роман Синіцин заявляє про відкриття проти нього кримінального провадження через підозри в загрозі поліцейським. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

Синіцин зазначив, що справу порушено через те, що він у соцмережі розмістив пост із закликом повідомити йому персональні дані поліцейських, які побили активістів біля Подільського райуправління поліції Києва 9 лютого.

"За постик про грошову винагороду за ПІБ та домашню адресу співробітників поліції, які брали участь у жорстокому побитті людей, відкрили в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЕРДР) за 345 статтею: "Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків". Ну стосовно мене", - повідомив волонтер.

Синіцин заперечує, що займався збором персональної інформації про співробітників поліції, а тим паче погрожував їм або їхнім родичам.

Нагадаємо, Національна поліція розпочала службове розслідування в частині правомірності дій поліцейських під час затримання групи осіб у Подільському районі Києва 9 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram