ГоловнаПолітика

Голові Херсонської облради оберуть запобіжний захід 12 лютого

Його підозрюють у замовленні вбивства Катерини Гандзюк.

Голові Херсонської облради оберуть запобіжний захід 12 лютого
Фото: Херсонские факты

Шевченківський районний суд Києва 12 лютого розгляне обрання запобіжного заходу для голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Про це повідомила прес-служба суду.

На розгляд суду надійшло клопотання про арешт Мангера за підозрою в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Йому закидають ст.27 (види співучасті) і ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Судове засідання призначено на 12:00 12 лютого.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада, через три місяці після того, як її облили сірчаною кислотою в центрі Херсона.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх безпосередніх учасників злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також заперечує свою причетність.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради її батько Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком. Слідство вважає, що Гордєєв і Рищук не пов'язані з вбивством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram