ГоловнаПолітика

Луценко: херсонський губернатор не фігурує в справі Гандзюк

Єдиним замовником убивства вважають голову облради Мангера.

Луценко: херсонський губернатор не фігурує в справі Гандзюк
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що голова Херсонської обладміністрації Андрій Гордєєв не фігурує в кримінальному провадженні про вбивство Катерини Гандзюк.

"Оголошувати підозру на замовлення тих, хто хоче "балансу політичних підозр", - це абсурдно", - заявив генпрокурор журналістам у понеділок.

Щодо його заступника Євгена Рищука, то він також не підозрюється в убивстві Гандзюк. Єдиним замовником вбивства активістки слідство вважає голову облради Владислава Мангера. "Доказів обізнаності [Рищука] про план Мангера й інших учасників убивства Гандзюк на цей момент слідство не має", - заявив він.

У той самий час, за його словами, Рищук може бути причетним до корупційної діяльності, пов'язаної з незаконною вирубкою лісів. Убивство Гандзюк, за однією з версії, могло бути пов'язане саме з позицією Гандзюк проти незаконної вирубки лісу на території області і причетності до цієї схеми посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування.

Луценко підкреслив, що розслідування вбивства Гандзюк завершено, встановлені всіх фігурантів цього злочину.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада, через три місяці після того, як її облили сірчаною кислотою в центрі Херсона.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх безпосередніх учасників злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також заперечує свою причетність.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради її батько Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram