ГоловнаПолітика

Силовики викрили схему крадіжки нафтопродуктів на залізничній станції

До складу ОЗУ входили, зокрема, співробітники станції.

Фото: khar.gp.gov.ua

Співробітники СБУ і Національної поліції викрили схему розкрадання нафтопродуктів "Укргазвидобування" на залізничній станції в Харківській області.

Прес-служба ГУ НП у Харківській області повідомила, що головний підозрюваний - 40-річний житель Балаклійського району. За версією слідства, він організував механізм розкрадання світлих нафтопродуктів із залізничних цистерн Шебелинського відділення з переробки газового конденсату та нафти.

Підозрюваний залучив кількох спільників, у тому числі співробітників станції, які вказували, в яких цистернах міститься який вид нафтопродуктів: бензин, дизельне паливо або газовий конденсат, і забезпечували розміщення цистерн на конкретних коліях упродовж часу, необхідного для крадіжки.

Фото: khar.gp.gov.ua

Інші учасники групи вночі за допомогою спеціального обладнання розкривали цистерни і зливали нафтопродукти в автомобілі, спеціально обладнані резервуарами. Підозрювані скоювали крадіжки два-три рази на тиждень, викрадаючи щоразу майже 2 тонни палива.

9 лютого правоохоронці затримали учасників угруповання під час спроби викрадення з цистерни 7 тонн газового конденсату на суму понад 100 тис. гривень.

Під час низки обшуків за місцем проживання членів групи правоохоронці вилучили велику кількість речових доказів: нафтопродукти, спеціально обладнані транспортні засоби, гнучкі трубопроводи, а також гроші, отримані від протиправної діяльності.

Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, але його планують посилити до ч. 5 ст. 185 КК України, оскільки злочин скоїла організована група.

Фото: khar.gp.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram