ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила Мангера про підозру в організації вбивства Гандзюк (оновлено)

Голову Херсонської облради звинувачують за статтею 115 Кримінального кодексу.

ГПУ повідомила Мангера про підозру в організації вбивства Гандзюк (оновлено)
Владислав Мангер
Фото: facebook/gandziukgate

Генеральна прокуратура повідомила про підозру голову Херсонської облради Владислава Мангера в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомив у Фейсбуці генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Громадянину Мангеру В. М. оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк", - написав він.

Генпрокурор також опублікував фотокопію першої сторінки тексту підозри.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Оновлення. Підозру Мангеру було вручено за місцем проживання в Херсоні, його буде доставлено до Печерського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Сьогодні вранці заступник генпрокурора Юрій Столярчук особисто вручив підозру голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру в організації замовлення вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, здійсненого з корисливих мотивів, на замовлення з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.27 п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 КК України", - написала вона.

За словами Сарган, для вручення підозри в Херсон виїжджала група процесуальних керівників ГПУ та слідчих СБУ.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада, через три місяці після того, як її облили сірчаною кислотою в центрі Херсона.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради батько Гандзюк заявив, що організатор убивства його доньки пов'язаний із Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Голова Херсонської облради відкинув звинувачення батька Гандзюк.

9 лютого поліцейські затримали не менш ніж 50 осіб у центрі Києва. 10 із них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу. В результаті близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Уночі всіх затриманих відпустили, а "Батьківщина" повідомила, що виключила Мангера з партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram