ГоловнаПолітика

Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті

Вчора ввечері будинок глави МВС обстріляли салютами.

Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті
Арсен Аваков
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті в суспільстві. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Аваков повідомив, що в Кривому Розі на підході до мітингу одного з кандидатів у президенти зупинили громадянина з 10 літрами зеленки.

"У 4 містах протягом одного дня вилучали зеленку у різних активістів ... з глузду з'їхали зовсім?", - обурився глава МВС.

"Мені подзвонив один товариш - це, каже, свавілля, чому поліція виводить з мітингу кандидата Х. людей? Вони ж просто стоять і не нападають наразі ні на кого. Обурюється. А те що в кишенях у дорученців штабу одного проти іншого, які "просто стоять",  - фінка і кастет з петардою, газ черемха і флакони з зеленкою - посеред зборів тисячі людей - нічого?", - зазначив Аваков.

Він додав, що політики замість чесної конкуренції "розмотують спіраль ненависті в суспільстві" і влаштовують "провінційний драмтеатр".

"Адже це ви [політики], які називають себе чесними і прекрасними - посилаєте бойовиків один на одного, платите за це брудні гроші. Ці люди ходять поруч з нами, вітаються, посміхаються і посилають до опонента - ображати, кидати в тисячний натовп петарди, обливати хімікатами і брехати", - заявив Аваков.

Нагадаємо, ввечері 9 лютого активісти на знак протесту проти затримання учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" обстріляли з салютних установок спецкомлекс "Фортеця", де проживає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Вчора співробітники поліції затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 з них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу.

В результаті близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Вночі всіх затриманих відпустили.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення поліцейськими повноважень. У поліції заявили про порушення кримінальної справи за спробу захоплення райвідділу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram