ГоловнаПолітика

У Київській області поліція зафіксувала 67 порушень виборчого законодавства

Повідомлення про порушення надходять і від "небайдужих громадян".

У Київській області поліція зафіксувала 67 порушень виборчого законодавства
Начальник ГУ Нацполиции в Киевской области Дмитрий Ценов
Фото: kv.npu.gov.ua

Станом на 9 лютого на території Київської області зареєстровано 67 злочинів, що стосуються виборчого законодавства. Більшість порушень стосуються передвиборної агітації, виготовленої з порушенням закону "Про вибори Президента України".

Про це заявив начальник ГУ Нацполіції в Київській області Дмитро Ценов, інформує прес-служба обласної поліції.

За словами Ценова, порушення виявляють не тільки співробітники поліції. Повідомлення про порушення в поліцію надходять і від представників громадських організацій, "небайдужих громадян".

Так, за добу на трасі Київ-Одеса поліцейські виявили 25 білбордів, які не містять відомостей про заклад, що здійснював друк агітпродукції, її тираж та інформації про осіб, відповідальних за випуск. За матеріалами перевірки щодо особи правопорушника складено адмінпротоколи за ч.2 ст. 212-13 КУпАП, які будуть скеровані до суду для прийняття законного рішення.

За фактом зриву зустрічі з виборцями в Білій Церкві одного з кандидатів у президенти до Єдиного реєстру досудових розслідувань занесено кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Співробітники поліції на місці події затримали двох осіб, проти п'яти порушників складено адміністративні протоколи за статтею 173 (дрібне хуліганство).

Нагадаємо, станом на 18:30 7 лютого поліція отримала 803 звернення від громадян про порушення в ході виборчої компанії. Порушено 19 кримінальних справ.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram