ГоловнаПолітика

У Агрофонді спростували звинувачення НАБУ

"При "розтратах" дохід не зростає на 57% в рік".

У Агрофонді спростували звинувачення НАБУ
Фото: pravda.com.ua

Глава правління ПАТ "Аграрний фонд" Андрій Радченко спростував звинувачення НАБУ в закупівлі міндобрив за завищеною вартістю. За останні 2 квартали їх вартість вже зросла на 15%, а прогнозована рентабельність операції після завершення посівної складе до 25% річних.

За словами А. Радченка глава НАБУ невірно інформований зовнішніми експертами і, якби на підприємстві не було встановлено нульову толерантність до корупції, його оборот і прибуток в 2018-му році не показали б зростання на 57% / 55% відповідно, повідомляють Українські новини.

"Аграрний фонд - це перш за все трейдер, 95% наших активів - "в обороті". Дійсно, в 2018-му році ми суттєво змінили структуру активів, реалізація мінеральних добрив в тоннажі зросла на 720%. Але в цьому немає проявів корупції або розтрат , ми всього лише перейшли в той сегмент ринку, який визнали найбільш перспективним. Як свідчить зростання прибутку на 55% - ми не помилилися. Очевидно, при аналізі корумпованості тих чи інших рішень менеджменту потрібно відштовхуватися в першу чергу від фінансової звітності компанії, а не надумувати наш зв'язок з ким-небудь. Упевнений, що главу НАБУ просто невірно інформували зовнішні експерти", - сказав глава Аграрного фонду.

Нагадаємо, 7 лютого співробітники НАБУ заблокували роботу ПАТ "Аграрний фонд" під приводом силової виїмки документації. Як заявив глава, менеджмент Аграрного фонду відмовився надати слідчим повний доступ до внутрішніх даних підприємства. НАБУ звинувачує менеджмент Аграрного фонду в розтраті 240 млн грн на закупівлю міндобрив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram