ГоловнаПолітика

​Бельгія готова підтримати санкції проти РФ за захоплення українських моряків у Керченській протоці, - Ар'єв

Українська делегація ПАРЄ зустрілася з міністром закордонних справ Бельгії.

​Бельгія готова підтримати санкції проти РФ за захоплення українських моряків у Керченській протоці, - Ар'єв
Арьев Владимир
Фото: politeka.net

Бельгія має намір підтримати санкції проти російських громадян, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці і захоплення екіпажу.

Про це повідомив народний депутат, глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Зустріч делегації ПАРЄ з міністром закордонних справ Бельгії тривала півтори години. Цікава і відверта розмова, з якої ми дізналися, що Бельгія підтримає санкції проти російських громадян, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці і захоплення екіпажу", - написав він.

Водночас, зазначив Ар'єв, глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс вважає, що Україні "не варто будувати стіну з Росією".

"Я помітив, що ми будуємо не стіну, а військову фортифікацію, і будувати чи ні, і що саме, залежить тільки від того, в якій ситуації перебуває та чи інша країна. Наша іншого виходу не має", - повідомив нардеп.

Бельгійської міністр також розповів, що "готовий прислухатися до позиції України в Раді Європи щодо російського питання і погодився, що Росія повинна зробити суттєві кроки щодо деокупації Криму і виконання Мінських угод для того, щоб її делегація повернулася в ПАРЄ без санкцій".

"Наступного тижня запланована зустріч делегації з колишнім прем'єр-міністром Литви, депутатом литовського Сейму, великим другом України Андрюсом Кубілюсом", - додав Ар'єв.

Нагадаємо, США та ЄС розглядають заходи проти Росії через полонених моряків. Зокрема спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Штати не будуть вести переговори з РФ, поки українських моряків не звільнять.

25 листопада минулого року Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні держкордону, заарештували і вивезли з Керчі в Москву.

Україна розцінила це як акт військової агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram