ГоловнаПолітика

Суд відпустив доньку депутата Березкіна під особисте зобов'язання

Її зобов'язали здати закордонний паспорт.

Суд відпустив доньку депутата Березкіна під особисте зобов'язання
Виктория Березкина
Фото: Виктория Березкина / Facebook

Солом'янський районний суд Києва не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в частині обрання запобіжного заходу для доньки депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна Вікторії, відмовив у заставі 10 млн гривень і обрав для неї особисте зобов'язання.

Про це повідомив її адвокат Ігор Глушко.

За його словами, засідання відбулося в п'ятницю, 8 лютого.

"У заставі 10 млн гривень відмовили. Обрали запобіжний захід - особисте зобов'язання", - сказав адвокат.

Також Вікторію Березкіну зобов'язали здати паспорт для виїзду за кордон.

Рішення суду діє до 8 квітня і оскарженню не підлягає. САП просила суд обрати для Вікторії Березкіної заставу в розмірі 10 млн гривень.

Нагадаємо, в грудні минулого року САП заявила, що має намір просити суд застосувати силовий привід до Вікторії Березкіної, яку підозрюють в причетності до розкрадання $20 млн "Ощадбанку", а надалі - заочно її заарештувати.

24 жовтня НАБУ затримало 10 осіб, підозрюваних у заволодінні $20 млн "Ощадбанку", зокрема сина Станіслава Березкіна Максима. 25 жовтня суд заарештував п'ятьох підозрюваних: заступника голови правління Ірину Земцову - із заставою 7 млн гривень, співробітника Департаменту корпоративного бізнесу "Ощадбанку" - із заставою 1,5 млн гривень, керівника ПРАТ "Креатив" - із заставою 2 млн гривень, співробітника ПАТ "Креатив Груп" - із заставою 2 млн гривень і співробітника ПАТ "Креатив Груп" - із заставою 550 тис. гривень.

Максим Березкін і ще п'ятеро підозрюваних внесли встановлені судом застави і вийшли з СІЗО. Вікторії Березкіній САП повідомила про підозру заочно.

5 лютого Березкіна з'явилася в Національне антикорупційне бюро, щоб з'ясувати, в чому її підозрюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram