ГоловнаПолітика

Дніпропетровська ОДА та облрада створили банк інфраструктурних проектів, - Голик

"Кожен депутат на своїй території точно знає, що все заплановане буде зроблено".

Дніпропетровська ОДА та облрада створили банк інфраструктурних проектів, - Голик
Юрий Голик

Радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик в інтерв'ю виданню "Гордон" повідомив, що ОДА спільно з облрадою створила банк інфраструктурних проектів.

"Ми з першого дня, коли президент Петр Порошенко призначив Валентина Резніченка головою облдержадміністрації, почали вирішувати першочергові завдання, наприклад, ремонт водогонів, тому що їх до нас ніхто не робив. А позаминулого року ми зібралися з депутатами і сказали їм: «Слухайте, давайте перестанемо робити дурницІ, давайте визнаємо, що ми не можемо займатися ліфтами, тому що ліфтами повинні займатися самі міста області, а міста не можуть займатися міжобласними дорогами, бо цим повинна займатися ОДА». І ми розділили свої обов'язки за величиною проектів", - розповів Голик.

Так, за його словами, школи реконструює ОДА, а якщо хтось із депутатів хоче замінити вікна в амбулаторії, то це завдання місцевої влади. "Тому що вартість управління проекту не повинна перевищувати вартість самого проекту. Не може губернатор і його команда керувати заміною вікон в амбулаторії в селі. Побудувати нову амбулаторію? Ми це зробили вже і робимо ще. Але не вікна", - пояснив Голик.

Радник губернатора розповів, що з цієї причини було створено банк проектів, який уже успішно реалізується.

"Ми розділилися на декілька груп з депутатами територій, проїхалися по всіх територіях і поставили собі просте запитання: що буде будувати адміністрація? В результаті адміністрація будує школи, дитячі садки, басейни, стадіони, лікарні, амбулаторії, парки, дороги. Всього близько двадцяти напрямів. Ми приїжджаємо на будь-яку територію і говоримо: покажіть нам, що ви хочете, щоб було зроблено в цю каденцію обласної ради. І у нас кожен депутат на своїй території точно знає, що все заплановане буде зроблено", - каже радник.

Як правило, сказав Голик, якщо депутат облради вносить в ОДА пропозицію реалізувати проект на території, де він був обраний, то адміністрація починає спілкуватися з громадою, аналізує пропозицію і в підсумку підтримує його.

"Ми з самого початку домовилися про правила гри, і в нас по кожній території є банк проектів", - сказав Голик.

За три з половиною роки з моменту призначення губернатором Валентина Резніченка  Дніпропетровська ОДА побудувала і реконструювала понад 500 доріг у населених пунктах, 100 об'єктів альтернативної енергетики, 62 водоводи протяжністю 400 км, 44 школи (в 225 школах впровадила інклюзивну освіту), 51 дитячий садок, 20 спортивних об'єктів і 40 спортивно-освітніх комплексів, 30 медичних установ, купила 182 квартири для учасників АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram