ГоловнаПолітика

Арсеній Яценюк про ухвалення парламентом звернення до НАТО: Наступний крок – це план конкретних дій для членства в Альянсі

У парламенті прийнято конституційне рішення про курс України на членство в ЄС і НАТО.

Арсеній Яценюк про ухвалення парламентом звернення до НАТО: Наступний крок – це план конкретних дій для членства в Альянсі
Фото: пресс-служба президента

За ініціативою «Народного фронту» Верховна Рада звернулася до НАТО щодо отримання практичного механізму отримання Україною членства Альянсі.

«Це наша ініціатива, наш спільний курс і наше майбутнє», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в Facebook 7 лютого.

 Він нагадав, що сьогодні у Верховній Раді прийнято історичне конституційне рішення про курс України на членство в ЄС і НАТО.

«Наступний крок – це практичне втілення цього вибору. Саме це пропонує «Народний фронт», - написав Арсеній Яценюк.

Представляючи проект постанови, автор документа, керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак підкреслив: «Треба відкинути умовності довоєнного життя. З 2014 року світ став іншим. Сьогодні і Альянс, і Україна живуть в нових, унікальних, безпрецедентних обставинах».

«Україна зараз боронить від російського вторгнення не лише себе, а й Європу. Наша боротьба – це боротьба за весь вільний світ. Україна заслужила на значно більшу підтримку з боку Альянсу", - цитує політика прес-служба партії.

Він також звернуся до скептиків у парламентській залі і порадив згадати як вони бачили перспективи безвізу, позовів у Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому»: «Згадайте і порівняйте з сьогоденням. Просто пам’ятайте про нашу правоту, вірте в силу української нації. Ми йдемо вперед. І у нас все буде гаразд. Україна буде в НАТО! І згодом Альянс дякуватиме нам за наполегливість», - наголосив Максим Бурбак.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада підтримала закріплення курсу України на вступ в НАТО і євроінтеграцію в Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram