ГоловнаПолітика

Чотири країни підтримали рішення ЄС про продовження санкцій проти Росії

Санкції введено до 31 липня 2019 року.

Чотири країни підтримали рішення ЄС про продовження санкцій проти Росії
Фото: 24 канал

Норвегія, Албанія, Чорногорія та Україна підтримали рішення Ради ЄС від 21 грудня 2018 року про продовження економічних секторальних санкцій проти Росії до 31 липня 2019 року.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Країни-кандидати - Чорногорія та Албанія, країна член Європейської економічної зони - Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення. Вони привели свою національну політику відповідно до рішення Ради ЄС. ЄС взяв це рішення до відома і привітав його", - йдеться в документі.

Нагадаємо, ці санкції були введені 31 липня 2014 року терміном на один рік "у відповідь на дії Росії щодо дестабілізації ситуації в Україні". Вони були посилені у вересні 2014 року.

19 березня 2015 року Європейська рада пов'язала термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод. Заходи стосуються фінансового, енергетичного та оборонного секторів, а також товарів подвійного призначення.

12 грудня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив будівництво російського проекту магістрального газопроводу в обхід України "Північний потік-2" і виступив за його скасування, а також закликав ЄС ввести додаткові санкції проти РФ у разі, якщо вона не звільнить захоплених українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram