ГоловнаПолітика

Київ залучив французьких консультантів для вирішення проблеми зі сміттям

"Сьогодні це проблема не тільки для Києва, а й для кожного міста України".

Київ залучив французьких консультантів для вирішення проблеми зі сміттям
Виталий Кличко и Александра Бургуан
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська міськадміністрація і французька компанія SUEZ International S.A.S в середу, 6 лютого, підписали меморандум про співпрацю в управлінні відходами.

Про це повідомила прес-служба мерії.

Голова КМДА Віталій Кличко назвав цей меморандум дуже важливим документом, тому що управління відходами "сьогодні проблема не тільки для Києва, а й для кожного міста України".

Столиця щорічно виробляє 1,2 млн тонн побутових відходів, і потужностей сміттєспалювального заводу "Енергія" не вистачає, щоб впоратися з такими обсягами. Сміттєві полігони заповнені і повинні бути закриті в найближчі роки, а роздільний збір відходів не реалізовано.

Французькі партнери повинні допомогти знайти вихід із ситуації. Вони братимуть участь у розробці стратегічного плану заходів для Києва з управління відходами.

"Ми були б дуже раді поділитися нашими експертизами з Києвом і працювати разом, щоб імплементувати європейські та світові стандарти цих екологічних послуг для Києва. Щоб знайти найкращі рішення, які вже доступні і можуть бути розроблені й адаптовані під ситуацію в Києві", - сказала віце-президент французької компанії Александра Бургуан.

"SUEZ International SAS - світовий лідер з питань проектування, будівництва та управління об'єктами переробки твердих побутових відходів та водоочищення і є партнером місцевих органів влади в багатьох країнах світу. А Київ зацікавлений у використанні такого досвіду і в такій співпраці", - сказав зі свого боку Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram