ГоловнаПолітика

Депутати підписали звернення до Кабміну про призначення Супрун на посаду міністра

На підтримку в.о. міністра виступив і Петро Порошенко.

Група депутатів Верховної Ради підписала звернення до Президента Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія, глави уряду Володимира Гройсмана і керівників парламентських фракцій із закликом призначити Уляну Супрун на посаду міністра охорони здоров'я України. Відповідний документ опублікував у Фейсбуці Андрій Левус.

Звернення депутатів до керівництва країни
Фото: Андрей Левус
Звернення депутатів до керівництва країни

"Разом з колегами народними депутатами звернувся до лідерів коаліції та керівництва держави з вимогою внести подання Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров'я. Реформа повинна бути захищена політичними рішеннями. Вважаю, що потенціал для цього в Раді є. Це підтримають багато депутатів, підписи збиралися хвилин 20", - написав Левус.

На захист Супрун висловився сьогодні і Президент України Петро Порошенко. Глава держави заявив, що вважає в.о. міністра охорони здоров'я громадянкою України, а не США. Про це він сказав під час виступу перед членами Американської торговельної палати.

"Питання громадянства належить до виключної компетенції Президента країни. У мене була зустріч з пані Уляною і наголошую, що пані Уляна є громадянкою України відповідно до указу, який підписав Президент України Петро Порошенко про надання їй українського громадянства", - заявив Порошенко.

Таким чином він прокоментував рішення Окружного адміністративного суду Києва, який у вівторок, 5 лютого, заборонив Супрун виконувати обов'язки міністра.

Президент також зазначив, що пишається судовою реформою, але зазначив, що реформування ще не досягло судів першої інстанції.

Нагадаємо, раніше сьогодні Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Супрун здійснювати дії, спрямовані на виконання обов'язків міністра, мотивувавши своє рішення тим, що Супрун досі залишається в громадянстві США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram